O injectie intravenoasa reprezinta o introducere a unui lichid intr-o vena prin intepare.
O injectare intravenoasa permite o actiune terapeutica difuzata in tot organismul, mai intensa si mai rapida decat pe alte cai.
Ea se utilizeaza atunci cand produsele prescrise sunt iritante si deci putin adecvate la injectarea intramusculara.
O injectie intravenoasa necesita cunostinte anatomice precise (deosebirea venelor de artere, localizarea venelor etc.) si nu poate fi practicata decat de un personal specializat, medici sau asistente medicale cu diploma de specialitate.
Injectia se face de cele mai multe ori in plica cotului, unde
venele sunt mai zibile ativ cu alte locuri ale corpului, dar ea poate fi facuta si in venele antebratului sau in cele de deasupra mainii.
Injectarea necesita aplicarea unui garou, destinat sa faca vena sa iasa in edenta si se indeparteaza dupa ce vena a fost punctionata, ceea ce se stie atunci cand intra sange in seringa. O injectie intravenoasa se face foarte lent cu seringi de capacitate 5-l0 mililitri si cu ace de 4-5 centimetri lungime, cu bizou scurt.
Injectia o data terminata si acul scos este necesara comprimarea venei trei-patru minute pentru a eta formarea unei echimoze.
Articole care vorbesc despre Injectie intravenoasa
Urografie intravenoasa (uiv)
Urografia intranoasa este un examen radiologic care studiaza morfologia si functionarea aparatului urinar.
Urografia intranoasa este un examen radiologic classic al aparatului urinar si este indicat in mod particular in infectia urinara , hematuria,
colici nefretice si tulburarile mictionale.
Urogra .....
[ continuare articol ] Index »
Termeni medicali »
u