mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


H
Index » Termeni medicali » H
» Hidrocutie

Hidrocutie







Hidrocutia reprezinta o sincopa reflexa provocata de o imersie brusca in apa rece.
Acest reflex ia nastere prin contactul pielii cu apa rece, contact care antreneaza o vasoconstrictie in bulbul rahidian. Acest fenomen, daca este prea brusc, opreste circulatia cerebrala si provoaca sincopa. Subiectul atunci poate cadea vertical cu capul in jos si se poate ineca prin asfixie.
Daca subiectul poate fi scos din apa fara intarziere, respiratia gura-la-gura si, eventual, un masaj cardiac intreprins imediat readuc de cele mai multe ori miscarile respiratorii si cardiace. Daca, din contra, subiectul a respirat in apa, trebuie incercata respiratia artificiala prelungita, ca si pentru alti inecati.
Este preferabil a ne abtine de la scaldat dupa o masa copioasa sau dupa consumul de bauturi alcoolice, digestia utilizand o parte a capacitatilor energetice ale organismului pentru a eta hidrocutia. Este total nerecomandabil sa te scalzi de mai multe ori consecutiv.
Mecanismele termoregulatoare ale organismului se declanseaza, de fapt, rapid dar nu resilesc un nou echilibru intre temperatura exterioara si cea a organismului decat dupa aproximativ o ora. Atata vreme cat acest echilibru nu a fost atins exista un risc de hidrocutie.
Trebuie etat sa se intre brusc in apa rece, mai ales dupa o expunere la soare sau dupa un mare efort fizic. in schimb, este recomandat sa-ti umezesti ceafa si partea anterioara a toracelui cu putina apa pentru a pregati corpul pentru baie.



Articole care vorbesc despre Hidrocutie


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Termeni medicali:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai