Cand activitatea electrica a celulelor nervoase din cortexul cerebral e tulburata, apar manifestari haotice: descarcarea ce se produce atunci perturba trecerea curentului necesar transmiterii mesajelor catre creier si, automat, capacitatea de interpretare a acestora. Persoana care suporta acest "scurtcircuit\" cade prada unei crize ce poate fi o simpla stare de "absenta\" sau pot aparea convulsii si chiar pierderea cunostintei.
Dintre factorii responsabili pentru declansarea epilepsiei: lipsa oxigenului la nastere, abuzul de alcool, infectii virale gra (meningita), traumatisme craniene, alergiile alimentare, accidentele cerebrale, intoxicatiile, tulburarile de origine meolica; la unii pacienti s-a silit o legatura intre starea lor generala si carentele nutritionale.
Vitamine recomandate:
- vitamina B9: carentele gra de acid folie favorizeaza crizele de epilepsie; doza recomandata de specialisti este de 400 mcg-5 mg pentru adulti, 1,5 mg pentru femeile de varsta fertila ce iau medicamente antiepileptice; 3 mg pentru cele ce iau astfel de medicamente si isi propun sa aiba un copil - trebuie sa foloseasca suplimente cu cel putin trei luni inainte de a inceta folosirea metodei contracepti;
- vitamina E: 400-600 UI acopera necesarul
de vitamine;
- seleniul: 50-200 mcg (maximum 150 pentru copii) luate sub supraghere medicala pot controla crizele;
- magneziul, tiamina, vitamina B6, zincul sunt responsabile cu derularea normala a reactiilor chimice ce au loc la nilul creierului.
Alete articole care vorbesc despre Epilepsia:
Epilepsia intre mit si realitate
Epilepsia este o boala a sistemului nervos caracterizata prin crize repetate, convulsive si pierderea cunostintei, halucinatii senzoriale si alte tulburari psihice.
Scurt istoric
Cuvintul epilepsie provine dintr-un termen grecesc care inseamna posesie. Grecii credeau ca demonii erau .....
[ continuare articol ] Index »
Plante medicinale »
medicina alopataNeurochirurgie
Chirurgie a sistemului ners. .....
[ continuare articol ] Index »
Termeni medicali »
nAdventice
Tunica externa a unui s. .....
[ continuare articol ] Index »
Termeni medicali »
aEpilepsia
in Marea Britanie, o persoana din 130 are epilepsie, asa ca ac
easta afectiune e departe de a fi o raritate. Este o tulburare a creierului care produce in mod spontan o dezordine in actitatea sa electrica, dar, in ciuda a ceea ce se crede, cei mai multi copii cu epilepsie au o inteligenta absolut nor .....
[ continuare articol ] Index »
Termeni medicali »
aEpilepsia in sarcina
a-sDaca in sarcina apar convulsii, gandeste-te \"Ar putea fi ele o manifestare a eclampsiei\"?
Epilepsia de novo este rara in sarcina. Epilepsia afecteaza aprox. 0,5% din femeile de varsta fertila, astfel incat o maternitate cu 3000 de nasteri pe an va avea aprox. 15 femei epileptice in edenta la o .....
[ continuare articol ] Index »
Boli si tratamente »
obstetricaEpilepsia si convulsiile febrile
Epilepsia este o tendinta la o activitate cerebrala anormala intermitenta. Epilepsia se clasifica in functie de implicarea unei singure emisfere cerebrale (epilepsie partiala) sau a ambelor (epilepsie generalizata).
Epilepsia generalizata (tonico-clonica, grand mal). Membrele devin rigide (tonice) .....
[ continuare articol ] Index »
Boli si tratamente »
pediatrie
Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este
interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii. Termeni
si conditii - Confidentialitatea
datelor