mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Boli
Index » Boli Si Tratamente » Boli
» Socul anafilactic

Socul anafilactic






Socul anafilactic este o reactie alergica severa, care apare in urma raspunsului organismului la un anumit alergen. Cele mai frecvent intalnite alergene implicate in socul anafilactic sunt:


 Alimentele


 Medicamentele


 Veninul de insecte


 Cauciucul


 Exercitiile fizice


Socul anafilactic indus de exercitii fizice: Persoanele care dezvolta acest tip de soc anafilactic, constata anumite simptome - dupa ce depun un efort fizic intens - cum ar fi oboseala, caldura difuza, mancarimi ale pielii, roseata pielii, urticarie. Aceste simptome pot evolua ulterior cu probleme gastro-intestinale (greturi, varsaturI), edem de glota, pierderea cunostiintei.



Socul anafilactic idiopatic: socul anafilactic idiopatic este reactie alergica severa, care poatre pune in pericol viata, si care apare in absenta unui alergen cunoscut. Simplu spus, nimeni nu stie ce anume cauzeaza acest tip de soc anafilactic. Simptomele sunt acelesi ca si in cazul socului anafilactic, cele mai importante fiind:




. Mancarimi


. Urticarie


. Edem de glota


. Prabusirea presiunii arteriale


. Ritm cardiac neregulat


. Greata


. Varsaturi


. Crampe abdominale


. Pierderea cunostintei






Conjunctivita alergica si alergiile oculare




Anumite substante alergene precum polenul pot cauza dilatarea vaselor sanguine din conjunctiva (membrana care acopera ochiuL). Rezultatul este inrosirea ochilor, numita conjunctivita alergica si insotita n mod uzual de mancarime si lacrimare.
Substantele alergene determina anumite celule din ochi sa elibereze histamina si alte substante care dilata vasele de sange, iar ochii incep sa manance si sa lacrimeze.






Febra fanului





Febra fanului, astmul si eczema sunt afectiuni alergice apropiate si exista tendinta de a se dezvolta in aceeasi familie. Persoanele care sufera de febra fanului au adesea o ruda care sufera de asemenea de una sau mai multe afectiuni alergice. Cand cineva vine in contact cu polenul, corpul produce o cantitate crescuta de imunoglobulina E (IgE), un fel de anticorpi. Aceasta imunoglobulina E se ataseaza de anumite celule din corp, cum ar fi cele ale sistemului respirator si le determina sa elibereze histamina. Histamina este aceea care induce simptome precum stranuturi, nas infundat si mancarimi ale ochilor si ale gatului. Majoritatea persoanelor alergice sufera doar pentru cateva saptamani, avand un discomfort usor, dar pentru altii simptomele pot fi severe si pot dura luni de zile. Febra fanului poate agrava astmul, sau poate determina aparitia lui la persoanele care nu erau astmatice. Majoritatea persoanelor alergice sunt sensibile la polenul plantelor ierboase, care infloresc in fiecare an intre lunile aprilie si august. Persoanele care sunt sensibile la polen de alun, tisa, ulm si anin pot avea simptomele febrei fanului din ianuarie pana in aprilie, iar cei sensibili la urzici si alte buruieni pot avea febra fanului din aprilie pana la jumatatea lunii septembrie.








Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor